Günübirlik Gaziantep Turu

Günübirlik Gaziantep Turu

Günübirlik Gaziantep Turu Kayseri Çıkışlı

Kayseri çıkışlı Günübirlik Gaziantep Turu, keyifli ve dolu dolu geçecek bir günü kapsar. Turun ilk durağı Zeugma Mozaik Müzesi’dir. Bu dünyanın en büyük seramik müzesi, Zeugma’dan çıkarılan mozaiklerin ve bölgeye ait eserlerin sergilendiği bir mekandır. Burada eşsiz mozaikleri hayranlıkla izleyebilir ve bölgenin tarihi hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Sonrasında ise Oyuncak Müzesi’ne gidiyoruz. Türkiye’nin dördüncü oyuncak müzesi olan bu yerde 1700-1990 yılları arasında üretilen el yapımı yaklaşık 600 oyuncak sergilenmektedir. Çizgi film kahramanlarından bebek evlerine kadar birçok farklı oyuncak burada yer almaktadır. Oyuncakların nostaljik atmosferinde keyifli bir gezinti yapabilirsiniz.

Daha sonra Atatürk Anı Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Bu müzede, Atatürk’ün Gaziantep’e yaptığı ziyaretler sırasında kaldığı evin restore edilmiş hali bulunmaktadır. Müzede, Atatürk’ün hatıraları ve kişisel eşyaları sergilenmektedir.

1. Gün Tur Programı

Gece Yolculuğu

  Siz değerli misafirlerimizi aldıktan sonra 38 Travel otobüs içi ikramlarımız eşliğinde keyifli yolcuğumuza başlıyoruz.

2. Gün Tur Programı

Zeugma Mozaik Müzesi- Oyuncak Müzesi- Atatürk Anı Müzesi-Bey Mahallesi-Gaziantep Kalesi-Bakırcılar Çarşısı-Almacı Pazarı-Zincirli Bedesten-Tahmis Kahvesi

 Gaziantep’e varış. Zeugma Mozaik Müzesi’nde dünyanın en büyük seramik müzesi olan Zeugma Mozaikleri’ni geziyoruz. Ardından Türkiye’nin dördüncü oyuncak müzesi olan Oyuncak Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Atatürk Anı Müzesi’ni gezdikten sonra Gaziantep’in kültür mozaiği olan Bey Mahallesi’ni keşfediyoruz. Mahalle, tarihi evleri ve sokaklarıyla farklı kültürlere ev sahipliği yapmış bir bölgedir. Gaziantep’in yöresel lezzetlerini tatmak için öğle yemeği molası veriyoruz. Ardından Gaziantep (Ayıntap) Kalesi’ni panoramik olarak görerek tarihi çarşıları, Bakırcılar Çarşısı, Almacı Pazarı ve Zincirli Bedesten’i geziyoruz. Tahmis Kahvesi’nde kısa bir mola vererek Sütlü Menengiç Kahvelerimizi içebilir ve serbest zamanınızı değerlendirebilirsiniz. Daha sonra Kayseri’ye dönüş yolculuğumuza başlıyoruz ve vedalaşarak bir sonraki 38 Travel turunda görüşmek üzere Kayseri’ye varıyoruz.

Fiyatlara Dahil Olan Hizmetler

  • Ulaşım
  • Açık Büfe veya Set Menü Sabah Kahvaltısı
  • Profesyonel Rehberlik
  • 38 Travel Refakati

Fiyatlara Dahil Olmayan Hizmetler

  • Öğle ve Akşam Yemekleri
  • Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri
  • Extra Harcamalar
Whatsapp
38 Travel
38 Travel
Merhaba!
Size nasıl yardımcı olabiliriz?
1